szerző:
MTI

A kifizetetlen számlák miatt a szolgáltató kikapcsolta az áramot és elzárta a vizet a riói Olimpiai Stadionban, amely a nyári ötkarikás játékokon az atlétikai versenyeknek ad majd otthont.

A Rio de Janeiró-i városvezetők és a Botafogo sportklub egymást hibáztatja az ügyben. A városházán azt mondták, tavaly május óta az egyesület felelős a közüzemi díjak kifizetéséért. A Botafogo vezetői viszont úgy vélik, hogy a víz- és villanyszámla-tartozás az önkormányzat hibája.

A Globo Esporte című brazil portál értesülése szerint a számlákat két hónapja nem fizetik, a hátralék összértéke pedig egymillió reál (74,1 millió forint) most. Beszámolójuk szerint az áramot már múlt héten kikapcsolták, a vizet pedig több mint egy hónappal ezelőtt elzárták.

Az olimpia szervezőbizottságától hétfőn közölték: a stadion várhatóan készen áll majd a májusi tesztversenyek megrendezésére, de a kialakult helyzettel kapcsolatos kérdéseiket elküldték a Botafogónak és az önkormányzatnak is.

Brazíliát komoly gazdasági válság sújtja, amely hatással van az olimpia előkészületeire is, a szervezők több területen is megszorításokra kényszerültek. Az Olimpiai Stadion az atlétikai versenyek mellett a labdarúgótorna csoportmérkőzéseinek ad majd otthont.