szerző:
hvg.hu

Kevesen tudják, hogy a sportriporter a romániai Nagyváradon született. Szülőházán állítanak neki emléktáblát Vujity Tvrtko kezdeményezésére.

Szülővárosában, a romániai Nagyváradon állítanak emléktáblát Knézy Jenő 2003-ban elhunyt sportriporternek idén tavasszal. A táblára Knézy szállóigévé vált beköszönése is felkerül: "Jó estét, jó szurkolást!" – adta hírül a Nol.

Az emléktábla kihelyezését egyébként Vujity Tvrtko kezdeményezte 2015 elején Ilie Bolojan nagyváradi polgármesternél. A tábla Knézy szülőházán, az egykori Deák Ferenc, ma Emánuel Gozsdu utca 2. falán kap helyet.

A magyar közvélemény, de a nagyváradiak többsége sincs tisztában azzal, hogy Knézy Jenő ott született. A riporter apja, a legidősebb Knézy Jenő szülész-nőgyógyász és fül-orr-gégész volt Nagyváradon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!