szerző:
MTI

Az angol bajnokságban folytatja edzői pályafutását Josep Guardiola, aki az idény végén távozik a Bayern München labdarúgócsapatától.

"A Premier League-ben szeretnék dolgozni, ezért nem hosszabbítottam szerződést Münchenben. Több ajánlatom is van Angliából, de még nem döntöttem" – mondta Guardiola, aki hozzátette: új kihívásokra van szüksége.

A 44 éves trénerről december végén közölte a bajor egyesület, hogy távozik, majd a Kicker című német lap azt írta: nyártól a Manchester Cityt irányítja majd. Állítólag három idényre szóló szerződést kap a manchesteri klubnál, és évente 25 millió eurós (7,8 milliárd forint) fizetést.

Ezzel ő lesz a világ legjobban kereső futballedzője, és eddigi bérének több mint a dupláját kapja. A City mostani vezetőedzője, a chilei Manuel Pellegrini szerződése 2017-ig érvényes.

Guardiola helyét az olasz Carlo Ancelotti veszi át a bajor együttesnél.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!