szerző:
hvg.hu/MTI

Az előzetes eredményeinek köszönhetően a várakozásnak megfelelően Peter Prevc nyerte meg a 64. síugró Négysáncversenyt, ezzel véget vetett az osztrákok uralmának.

A világkupában összetett versenyében is élen álló szlovén Peter Prevc ugró a legpatinásabb síugró verseny, a Négysáncverseny első állomásán Oberstdorfban még "csak" harmadik volt 130 méteres ugrásával a német Severin Freund. Az oberstdorfi verseny különlegessége, hogy a lelátók kialakításának köszönhetően általában negyvenezer szurkoló látogat ki a leghíresebb síugróviadalra, ami a német futballstadionok látogatottságával is felveszi a versenyt.

A norvég Kenneth Gangnes a síugró világkupa oberstdorfi négysáncversenyén.
©

 A második versenyen már győzelmet ünnepelhetett Garmisch-Partenkirchenben, 136 méteres ugrásával senki nem tudta felveni igazán a versenyt. A harmadik, innsbrucki síugrósáncon már eldőni látszott a viadal, ugyanis Freund itt sem tudta megelőzni egy bukásának köszönhetően, ráadásul a negyedik versenyen, Bischofshofenben is győzni tudott Prevc egy 142,5 méteres ugrással. Utóbbi helyszínen, szerdán mindkét sorozatban a legmesszebbre szállt, így magabiztosan végzett az élen.

A szlovén Peter Prevc ünnepel, miután győzött a síugró világkupa Innsbruckban rendezett négysáncversenyén.
©

Összetettbeli sikerével hét éven tartó széria szakadt meg, az előző hét alkalommal ugyanis mindig osztrák versenyző bizonyult a legjobbnak. Ő a második szlovén győztes, előzőleg 1997-ben Primoz Peterka tudott nyerni. A 23 éves Prevc mögött Bischofshofenben és az összesítésben is a német Severin Freund lett a második, az osztrák Michael Hayböck pedig a harmadik. A versenysorozat legendás teljesítményét idén sem sikerült feülmúlni, a német Sven Hannawald  egyedül tudott a legjobb lenni a síugróverseny mind a négy sáncán a 2001-2002-es sorozatban, egyedüliként a sorozat 1952-es történelmes során.
      
A Négysáncverseny végeredménye:
1. Prevc 1139,4 pont
2. Freund 1112,9
3. Hayböck 1081,6

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!