szerző:
hvg.hu

Az angol FA Kupa harmadik fordulójában ismét Bogdán Ádám kapott helyet a Liverpool kapujában. Jürgen Klopp azt követően szavazott ismét bizalmat a magyar kapusnak, hogy Bogdán egy szerencsétlen mozdulata gólhoz juttata a Watford csapatát.

Bogdán Ádám ismét helyett kapott a Liverpool kezdőjében, péntek este az angol FA Kupa mérkőzősén csapata a negyedosztályú Exeter City vendégeként lép pályára. A magyar kapus önbizalmának nem tehettek jót az elmúlt hetek, ugyanis december 20-án, mikor először védhetett - FA Kupa és Ligakupa mérkőzések után - az angol Premier Leagueben a Liverpool kapujában a Watford ellen, a mérkőzés elején egy sima beadást kiejtett a kezéből és azt az ellenfél gólra váltotta - bár lökték a kapust.

Bogdán ekkor a sérült belga Mignolet helyettesítette, azonban a sima vereséget követően egy ideig nem térhetett vissza a kapuba. A péntek esti mérkőzésen a kapus visszaszerezheti önbizalmát, bár az első félidő végén 2-1-re állnak a negyedosztályú ellenféllel szemben, ráadásul a második gólban alaposan benne van, ugyanis csúnyán mellényúlt a beadásnál, szögletből kapott gólt.

A második félidőben a balhátvéd Bradley Smith egyenlített a 73. perben egy gyenge hazai felszabadítási kísérlet után, így a 2-2-es végeredmény miatt megismétlik a találkozót Liverpooban, ahol a Bogdánék vélhetően kevésbé tartalékos felállásban lépnek pályára. A kérdés csak az, hogy a tehetséges magyar hálóőr, aki nagyon rossz szériát fogott ki az elmúlt hetekben, vajon kezdőként kap-e helyet a csapatban?

1:0

1:1

2:1

2:2