szerző:
hvg.hu

Nyilvánosságra került az a szerződésminta, amelynek másolatát múlt szerdai sajtótájékoztatóján Hosszú Katinka úszónő összetépte.

Lehozta az Index.hu azt a Magyar Úszó Szövetségtől kapott szerződést, amelynek egy másik példányát Hosszú Katinka a múlt héten szerdán a kamerák kereszttüzében összetépte.

A szövetség kilenc úszónak adott ugyanilyen ajánlatot, írja a lap, megkapta Gyurta Dániel, Risztov Éva, Cseh László is. 

Hosszú Katinka a múlt évben állt a nyilvánosság elé azzal, hogy a magyar úszószövetség szerinte nem biztosít minden feltételt az úszók felkészüléséhez. Azon is vitatkoztak az úszószövetséggel, hogy elvárhatják-e tőle, hogy a budapesti úszó-vb promófilmjeiben szerepeljen.

©

Ebben a tervezetben nem szerepel pénzösszeg, de Hosszú arról beszélt, hogy 12 millió forintos szerződést kapott a szövetségtől, és azt azért utasítja vissza egy látványos összetépéssel, mert a szövetség továbbra sem a felkészülési problémák megoldására koncentrál.

A szerződésben nincs pontosan megszabva, hogy Hosszú Katinkának mi lenne a dolga a szövetség szolgálatában, csak az, hogy "a sportág reprezentánsaként – előzetes egyeztetést követően – átlagosan havi 1 alkalommal megjelenik a MÚSZ által megjelölt rendezvényeken; közreműködik a sportág, ezen belül kiemelten a 2017. évi hazai világbajnokság népszerűsítésében."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!