szerző:
MTI

A magyar férfi válogatott első, hétfői mérkőzésén 8-8-as döntetlent játszott a görög csapattal a belgrádi olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.

Magyarország-Görögország 8-8 (3-2, 2-3, 2-1, 1-2), a magyar góldobók: Hárai 3 Varga Dénes 3, Varga Dániel, Hosnyánszky voltak.

Jól kezdett a magyar csapat, két góllal vezetett, ezt követően feljavultak a görögök és két előnyt értékesítve egyenlítettek. Ennek ellenére a játékrész magyar vezetéssel ért véget, Varga Dénes igazi klasszisgólt szerzett elhajlásból (3-2). A második negyedben a görögök tovább javultak, és egyenlítettek (4-4). 6-6-ig együtt ment a két csapat, azután a magyarok elhúztak két góllal. A negyedik negyedben azonban egyenlített a görög válogatott.

A magyar csapat szerdán az orosz, pénteken pedig a török válogatott ellen száll vízbe, a csoportból minden együttes továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A férfi tornán egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának. Amennyiben a magyar válogatott itt sem tud kvótához jutni, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben nem szerepelnek majd azok a csapatok, amelyek előzőleg már szereztek kvótát.