szerző:
hvg.hu

Sokat nyomott a latba a döntésénél, hogy telefonon felhívta őt csütörtök este Orbán Viktor – ezt mondta a Népszabadságnak Kiss László azzal kapcsolatban, miért marad mégis az úszók szövetségi kapitányi posztján. Hosszú Katinkával viszont nem beszélt a múlt heti sajtótájékoztató óta. Az úszóról és edző férjéről annyit mondott: „Nem értem, miért csinálják ezt most velem”.

Orbán Viktor csütörtök este azután hívta fel Kiss Lászlót, hogy befejezte a tárgyalást a Budapestre látogató angol miniszterelnökkel. Arra kérte, hogy gondolja át a döntését, mert az úszóknak szükségük van rá – derül ki az interjúból.

Kiss László megerősítette: pénteken, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a miniszterelnök már úgy ajánlotta-e fel a kormány „jószolgálati képességeit" az úszók ügy rendezéséhez, hogy már beszélt vele.

A szövetségi kapitány érvei között van az is, hogy már száztíz úszóedző állt ki nyilatkozatban mellette, valamint a Magyar Edzők Társasága és más sportágak több képviselője is. Azt mondta, hogy húsz éve kapitány, és eddig egyetlen klubelnököt leszámítva nem szerzett ellenséget. „Úgy éreztem, kutya kötelességem maradni” – fogalmazott.

Hosszú Katinkával a szerdai sajtótájékoztató óta nem beszélt.

A Népszabadság munkatársa felvetette, hogy többen kifogásolták, hogy hívatlanul miért ment el Kiss László a sajtótájékoztatóra. Azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy találkozni akart az úszóval, és tisztázni vele a helyzetet. „Érdekes, azt senki sem rótta fel, hogy ott voltak a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői, és a végén őket is faggatták az újságírók. Ők vajon kaptak meghívót?” – jegyezte meg.

Kiss László azt is mondta: a szerdai sajtótájékoztató után olyan lelkiállapotba került, hogy úgy érezte: nincs más választása, mint a lemondás. „Pedig Katinkával és edző férjével, Shane Tusuppal mindig kiváló volt a kapcsolatunk. Hogy mást ne mondjak, küzdöttem azért, hogy Shane ott lehessen Katinka mellett a londoni olimpián. Nem értem, miért csinálják ezt most velem” – fogalmazott.

Kiss László arról is beszélt, hogy fogy az idő, és Katinkával sürgősen meg kellene beszélniük az olimpiai felkészülés részleteit, köztük azt, elmegy-e majd az edzőtáborokba. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!