szerző:
MTI

Azonnali hatállyal menesztették posztjáról Jerome Valckét, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkárát. Az 55 éves francia vezető munkaviszonyát is megszüntették – közölték szerdán.

A korrupcióval vádolt Valckét szeptember 17-én függesztették fel tisztségéből, majd október 8-án 90 napra, január elején pedig további 45 napra eltiltották előzetesen. A FIFA etikai bizottságának döntéshozó kamarája múlt csütörtökön indította meg hivatalosan az eljárást Valckéval szemben, akire a vizsgálati kamara kilencéves eltiltást kért.

A főtitkári feladatokat továbbra is Markus Kattner látja el ügyvezetőként.

Valckét szeptemberben visszaélésekkel vádolták meg a 2014-es világbajnokság jegyeladásaira kötött szerződések miatt. A FIFA egyik korábbi értékesítő partnere azt állította, hogy a brazíliai vb-n a legjobb belépőket háromszoros áron adták el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!