szerző:
MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Real Madridot és az Atlético Madridot is kizárta két átigazolási időszakból, miután a két klub megsértette a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

A FIFA csütörtöki közlése szerint a spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyílt átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Erre legközelebb 2017 júliusában lesz lehetősége a spanyol bajnokságban jelenleg éllovas Atléticónak, valamint a harmadik Realnak. 

"A FIFA keményen dolgozik azért, hogy megvédje a 18 éven aluli játékosok jogait - akár férfi, akár női, akár amatőr, akár profi futballistáról van szó" - írta közleményében a FIFA. 

A szabályok megszegéséért az Atlético Madridot 900 ezer, míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra is megbüntette a FIFA. A két egyesület - amely eladhat játékosokat - még fellebbezhet az ítélet ellen, de egyelőre egyik sem reagált a hírre.  

Az FC Barcelona a 2015-ös átigazolási időszakokból volt kizárva hasonló okból, így a katalánok tavaly januárban és nyáron sem szerződtethettek úgy játékost, hogy az rögtön bevethető legyen.