szerző:
hvg.hu

A világkupa wengeri műlesikló versenyén először szerzett pontokat a magyar férfi sísport a honosított Samsal Dalibornak köszönhetően.

A wengeri hegyoldal a világ egyik leggyorsabb műlesikló pályája, előfordult már, hogy rendre 130 kilométeres sebesség felett síeltek a világkupa résztvevői a rendkívül meredek hegyen. Ezen a rendkívül nehéz versenyen sikerült stabil versenyzéssel megszereznie a magyar férfi sísport első vlágkupapontjait a horvát származású, honosított Samsal Dalibornak. A pálya nehézségét jelzi, hogy az olimpiai bajnok Marcel Hirscher nem tudta befejezni a versenyt és kiesett.

Samsal a korábbi versenyeken agresszív stílusából fakadóan, többször hibázva kiesett az első futamok után, wengerben viszont talponmaradt a második futamra is. Délelőtti teljesítményével a 29. helyen zárta a délelőttöt, vagyis éppen becsúszott a legjobb 30 közé. A délutáni lesiklása még jobban sikerült, ráadásul szerencséjére a havazás is megélénkült, így több ellenfele némileg rosszabb körülmények között versenyzett. Jobb időeredményének és ellenfelei leromló teljesítményének köszönhetően a 22. helyen zárt.

A magyar sísport első jegyzett eredményei Miklósi Editnek köszönhetőek, rendre sikerül pontszerző helyen végeznie a világkupasorozatban is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!