szerző:
MTI/hvg.hu

Hosszú Katinka két aranyéremmel fejezte be szereplését az egyesült államokbeli Austinban rendezett nemzetközi úszóversenyen.

Az Arena Pro Swim Series elnevezésű pénzdíjas sorozat idei első állomásán a 26 éves világ- és Európa-bajnoknő vasárnap 100 m háton 59.91 másodperccel végzett az élen, 12 századmásodperccel előzve meg az amerikai Missy Franklint, 200 méter vegyesen pedig 2:10.69-cel bizonyult a leggyorsabbnak.

Hosszú előzőleg két érmet nyert, a szombati versenynapon győzött a 400 méteres vegyesúszásban, és második lett 200 méter háton.

©

A viadal zárónapján 8:06.68 percre javította a 800 méteres gyorsúszás világcsúcsát Katie Ledecky. A 18 éves amerikai a kazanyi világbajnokságon tavaly augusztus 8-án elért 8:07.39 perces eredményén faragott.

A férfiak 200 méteres vegyes számában a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 1:58.00 perccel csapott elsőként a célba, megelőzve a világcsúcstartó, 1:58.43-mal záró Ryan Lochte-t.

Hosszú Katinka körül izzott a levegő, mielőtt elindult Austinba, ugyanis pár nappal előtte széttépte a MÚSZ-os szerződéstervezetét, mondván: ő nem szerepel a vizes vb promófilmjében azért, hogy ilyen szerződése legyen. A botrányos sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány szeretett volna beszélni az úszónővel, aki férjével és edzőjével együtt elhagyta a helyszínt, ezen pedig rengetegen megsértődtek, Kiss László először lemondott, majd – mivel Orbán Viktor is erre kérte – mégis maradt. Közben a MÚSZ nehezen adta csak meg a versenyengedélyt az úszónőnek az austini futamra.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!