szerző:
hvg.hu

Nem lesz ott Hosszú Katinka a nemzetközi szövetség budapesti díjátadó gáláján sem, pedig Gyárfás Tamás korábban sokatmondó megjegyzést tett arról, ki kap majd elismerést. Az úszónő viszont később négyszemközt találkozhat Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével a vitás kérdésekkel kapcsolatban.

Január 30-án Budapest ad otthont a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) hagyományos éves gálájának, többek közt ekkor díjazzák az elmúlt esztendő legjobbjait – idézte fel a 24.hu.

A portál szerint viszont Hosszú Katinka nem lesz ott, ő és edző férje, Shane Tusup levélben jelezték a Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ) a távolmaradásukat. Már korábban sejteni lehetett az úszónő távolmaradását, ugyanis épp január 29–31-e között lesz Luxemburgban egy úszóverseny, amire korábban leadta a nevezését.

Pedig nem is olyan rég Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke azt mondta, nem beszélhetne róla, de a díjátadón nem kell majd szégyenkeznünk. Mindezt az után közölte, hogy kiderült: Hosszú Katinka és Cseh László lettek Európa legjobbjai 2015-ben.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt szerdán este beszélt Hosszú Katinkával, és abban maradtak, a jövő héten egyeztetnek időpontot a vitás kérdések rendezésére. A MOB-elnök szerint Hosszú hívta őt telefonon, és megbeszélték, amikor nizzai versenye után a jövő héten hazajön, kitűznek egy időpontot a négyszemközti találkozóra. 

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen közölte, elégedetlen a MÚSZ teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án egy második sajtótájékoztatón is megismételte, illetve akkor azt is közölte, nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Erre a sajtóeseményre Kiss László szövetségi kapitány is elment, de utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú Katinka elhagyta a termet. A szövetségi kapitány az ügy folyományaként lemondott posztjáról, de három nappal később Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök közölte, hogy a szakember meggondolta magát, és folytatja a munkát – azután, hogy Orbán Viktor is erre kérte telefonon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!