szerző:
hvg.hu

A dánok után a németek is ellen súlyos vereséget szenvedett a férfi kézilabda válogatott a lengyelországi Európa-bajnokságon. Talant Dujsebajev szövetségi kapitány a meccs után azt mondta, kész elfogadni, ha menesztik a torna után. A vereség azt is jelenti, hogy már csak minimális esélye van a magyar csapatnak, hogy ott legyen a riói olimpián.

„Az Európa-bajnokság után leteszem a szerződésem a magyar szövetség elnökségének, illetve elnökének az asztalára. Ez nem azt jelenti, hogy lemondok, hanem azt, hogy amennyiben és ahogyan változtatni kívánnak, azt elfogadom. A szerződésem a 2017-es világbajnokság végéig szól, és ha rajtam múlik, minden erőmmel és igyekezetemmel folytatom a megkezdett munkát, a fiatalítást, a jövő csapatának építését” - mondta a németek ellen 19-29-re elvesztett meccs után Talant Dujsebaje, a férfi kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya, az Nso.hu szerint.

A magyar mellett az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért, a németek elleni kudarc nyomán azonban minimálisra csökkent az esélyük Nagy Lászlóéknak, hogy ott lehessenek a riói részvételről határozó viadalon. A magyar csapat a középdöntők során még Spanyolországgal és Svédországgal játszik  a Lengyelországban zajló Euróla-bajnokságon.