szerző:
hvg.hu

Minden, amit tudni akar a szombati topmeccsekről

©

Az európai futball topligákban számos érdekes mérkőzést játszottak szombat délután. A játéknap pazar előadással kezdődött. Az angol Premier League-ban a Norwich vendégeként a Liverpool parádézott: a hazaiak már 3-1-re mentek, amikor a vörösök átvéve trénerük, Jürgen Klopp fanatizmusát 5-4-re fordítottak egy olyan mérkőzésen, ahol a védekezéssel alig törődő csapatok közül a szerencsésebb győzött.

Manchesterben az volt a kérdés, hogy az United holland menedzsre, Van Gaal marad-e még egy mérkőzésre. A ManUnited hosszú ideje azt az érdekes, és arrafelé szokatlan filozófiát követi, hogy lehetséges-e kapura löves nélkül gólt szerezni. Pontosabban: mi lehet akkor, ha a veterán Rooney nem eredményes. Miután a legendás 10-es sorrendben ötödik bajnokiján véletlenül nem talált be, logikus, hogy kikapott az ManUnited. A másik oldalon egy másik holland, Ronald Koeman ügyesen cserélt, és embere, Austin egy szögletet követően hazafejelte a Southamptont (0-1). A tabellát pillanatnyilag a szenzációs Leicester vezeti, miután 3-0-ra kiütötte a Stoke Cityt. Jön föl a 4. helyen álló Tottenham, amely némi bizonytalanság után idegenben 3-1-re verte a Crystal Palace-t.

A spanyol bajnokságban a Barcelona idegenben megverte a mumusának számító Malagát – Messi lőtt egy szép, mindent eldöntő elvetődéses gólt – Németországban pedig a Dárdai Pál irányította Hertha ikszelt (0-0) az Augsburg ellen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!