szerző:
MTI

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán vasárnap.

A magyar versenyző a négyfős döntőben végig a harmadik helyen haladt a hazai közönség előtt szereplő Szemjon Jelisztratov és Dmitrij Migunov mögött, de nagyot hajrázott, hét ezredmásodperccel megelőzte Migunovot.
   
©
Liu Shaolin szombaton 1500 méteren szintén ezüstérmet nyert, s bár 500-on csak 13. lett, két második helyével 42 pontot gyűjtött, s rajthoz állhat a 3000 méteres szuperdöntőben. Itt a három táv összesített eredménye alapján a legjobb nyolc korcsolyázó vehet részt, igaz, az összetett Eb-arany sorsát ez már nem befolyásolja, a 89 pontos Jelisztratovot ugyanis már senki nem érheti utol.
    Liu Shaolin öccse, Shaoang az elődöntőben kényszerült búcsúra, míg Knoch Viktor a negyeddöntőben esett ki. Előbbi 9., utóbbi 12. lett a táv 41 fős mezőnyében. Az összetett pontversenyben a szombaton 1500-on ötödik, 500-on 15. Liu Shaoang, valamint az 1500-on 15., 500-on ötödik Knoch épp lecsúszott a szuperdöntős szereplésről. Knoch 9., Liu Shaoang 10. lett.
    A nőknél Jászapáti Petra volt érdekelt magyar részről az egyéni 1000 méteres versenyben, de a negyeddöntőből nem sikerült továbbjutnia, így 10. lett. Bácskai Sára Luca a pénteki selejtezők során búcsúzott, s a vasárnap délelőtti helyosztó futamon elért eredménye alapján a 33 fős mezőny 19. helyét foglalta el.
    Mivel sem Jászapáti, sem Bácskai nem szerzett pontot az egyéni versenyek során, így ők messze voltak a szuperdöntőbe jutástól. A két junior korú korcsolyázó közül Jászapáti az összetett 13., Bácskai pedig a 17. helyén végzett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!