szerző:
hvg.hu

Serena Williams
©
Maria Sharapova
©

21. alkalommal mérkőzik meg egymással Serena Williams és Maria Sharapova, miután mindkét teniszcsillag bejutott vasárnap az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság negyeddöntőjébe. Sharapova szoros, 7-5, 7-5 eredménnyel végződött küzdelemben győzte le Belinda Bencicet, az ígéretes svájci játékost. Williams viszont könnyűszerrel,  6-2, 6-1-re nyert az orosz Margarita Gasparyannal szemben.

A 34 éves Williams eddig 17 alkalommal győzte le a hat évvel fiatalabb Sharapovát. Legutóbb tavaly, Wimbledonban a középdöntőben játszottak egymással, de a tavalyi Ausztrál Open döntője is kettejük közt dőlt el.
Mindkét játékos igen eredményes nehéz ellenfeleivel szemben: Williams a tíz legnehezebb kihívóját 72 százalékban győzte le, Shaparova ugyanebben 61 százalékos teljesítményre volt képes.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!