szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi kellett ahhoz, hogy a nyári kazanyi vb-n elért hatodik hely után bronzot hozzon el a belgrádi Eb-n a férfi vízilabda-válogatott és mi kell ahhoz, hogy a riói olimpián győzzön? Benedek Tibor erről is beszélt a Digi Tv-n.

Kellett egy kudarc, hogy felismerjem, változtatni kell a korábbi módszereken, mondta Benedek Tibor a V-középnek adott nagyinterjúban azzal kapcsolatban, hogy minek köszönhető a belgrádi 3. hely a tavalyi kudarcos év után.

Mint elmondta, nagyon sokat elemeztek, beszélgettek, és ezek nyomán változtatta meg a stábot, hívta a csapathoz Gerendás Györgyöt, és hívott be öt új játékost. Benedek szerint remek játékosok azok is, akik kimaradtak és azok is, akik bekerültek, ugyanakkor az új csapat nagyon jó összetételűre sikeredett, „nagyon jól együtt lévő, együttműködő csapat”.

A beszélgetés során előkerült egy korábbi nyilatkozata is, melyben arról beszélt, hogy lehet érezni, ha 13 ember annyira kiegészíti egymást, hogy akár olimpiai bajnok is lehet. Rió esetében neki az a dolga, hogy ezt a 13 embert megtalálja. A „Mennyire van meg?”-kérdésre azt mondta, hogy reméli, még nincs meg, és hogy ha valaki ebben a csapatban akar bizonyítani, akkor majd tud is.

Benedek szerint kellenek a 13-ba nyerő emberek, kellenek olyanok, akik feláldozzák az egyéni sikereiket, és kellenek olyanok is, akik akarják az egyéni sikert is. Viszont az fontos, hogy ne mindig ugyanaz a három-négy ember akarja azt az adott mérkőzést megnyerni.

A 21 perces interjúban Benedek beszélt még Gerendás György hozzáadott értékéről, Kemény Déneshez fűződő kapcsolatáról, és arról is, hogy mire kellenek a papírjai az időkéréseknél.

A teljes interjú itt látható:

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!