szerző:
MTI

A norvég Aleksander Aamodt Kilde nyerte a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának szombaton rendezett lesiklóversenyét a németországi Garmisch-Partenkirchenben.

A pályafutása első világkupa-sikerét ünneplő 23 éves síző 22 századmásodperccel volt gyorsabb, mint a második szlovén Bostjan Kline, aki karrierje során első alkalommal állhatott dobogóra a vk-ban. A harmadik helyen a svájci Beat Feuz zárt, így nem változott a sorrend az összetett vk-pontverseny élmezőnyében.

Eredmények, férfi lesiklás:
1. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 1:55,28 perc
2. Bostjan Kline (szlovén) 1:55,50
3. Beat Feuz (svájci) 1:55,52

A szakági vk állása 7 verseny után (még 4 van hátra): 1. Aksel Lund Svindal (norvég) 436 pont, 2. Peter Fill (olasz) 315, 3. Adrien Theaux (francia) 269
Az összetett vk állása 24 futam után (még 20 van hátra): 1. Marcel Hirscher (osztrák) 969 pont, 2. Svindal 916, 3. Henrik Kristoffersen (norvég) 871, ...128. Samsal Dalibor 9

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!