szerző:
MTI

A Norvég Kézilabda Szövetség (NHF) visszavonta a férfi kézilabda Európa-bajnoki elődöntője után, a németek ellen benyújottt óvását.

Az óvást eredetilag azért nyújtották be a norvégok, mert a rendkívül kiélezett német-norvág meccsen (mely a hosszabbítás után 34-33-as német sikerrel zárult pénteken), az utolsó másodpercekben a megengedettnél több német játékos volt a pályán. 

Az NHF szombat délelőtt a honlapján jelentette be, hogy a "sportszerűség szellemében" beadványát visszavonta, de mivel a helyzetet valójában játékvezetői döntések idézték elő, felszólították az európai szövetséget (EHF), hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő. 

A lengyelországi olimpiai selejtezős Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében a német válogatott ellenfele a spanyol csapat lesz, a norvégok pedig a horvátok ellen lépnek pályára a harmadik helyért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!