szerző:
MTI

A nyári Európa-bajnokság után távozik posztjáról Erik Hamren, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A helyi szövetség hétfői bejelentése egyáltalán nem váratlan, a szakembert ugyanis sok kritika érte annak ellenére, hogy a dánok elleni pótselejtezőn végül sikerült kiharcolni az Eb-részvételt. Az irányításával a svédek nem jutottak ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra, és az Eb-selejtezős csoportjukban is csak harmadik helyen végeztek az osztrákok és az oroszok mögött. Az 58 éves Hamren 2009-ben vette át a válogatott irányítását.

A svédek az írekkel, az olaszokkal és a belgákkal szerepelnek majd azonos csoportban a június 10-én kezdődő franciaországi kontinenstornán.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!