szerző:
hvg.hu

Az amerikai MLS bajnokságban szereplő Kansas City csapata kénytelen volt Katarba eladni Németh Krisztiánt, aki magasabb fizetést kért a szerződéshosszabbításért, de azt nem tudta megadni klubja - nyilatkozta a csapat szakvezetője, Peter Vermes.

Németh Krisztián az amerikai Sporting Kansas City labdarúgócsapatától a katari al-Garafához szerződött, az átigazolás hátteréről nyilatkozott az SKC vezetőedzője, Peter Vermes a csapat weboldalán. Németh szerződése lejárt volna, ezért elsősorban annak meghosszabbításáról tárgyaltak a felek. Vermes elmondása szerint Németh magasabb összeget kért volna maradása esetén a játékáért, ezt azonban a csapat nem tudta megadni neki.

Németh a Facebook oldalán számolt be az esetről még hétfőn, amely szerint a jelenlegi fizetésének harmadáért is maradt volna a klubnál, ám azt nem tudták neki megadni. "Nem úgy gondolkoztak a szezonomról, teljesítményemről, jövőmről, beleértve a lehetséges Eb-szereplésemet, ahogy azt reméltem" - írta Németh.

A katari klubbal a megállapodás hiányában kezdtek tárgyalásba, Németh kérésére is a megállapodást keresték a felek. Németh ingyen érkezett Kanasbe, és egy jól sikerült szezon után jó áron sikerült eladnia játékjogát a Kansasnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!