szerző:
hvg.hu

Tavaly az amerikai foci legismertebb szimulátor játéka, az NFL Madden tökéletesen megtippelte a Super Bowl végeredményét, valamint a mérkőzés legjobb játékosát is. Az idei szimulációban az EA Sports játéka alapján egy fergeteges végjátékra lehet számítani a Denver és a Carolina között, rendkívül szoros eredménnyel.

Nem túlzás azt állítani, hogy az EA Sports szimulátora, az NFL Madden az egyik legrészletesebb, legpontosabb sportszimulátor a játékpiacon. Ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy elképesztő mennyiségű statisztikát és adatot vezetnek a játékosokról és a csapatokról, figyelembe véve a formajavulást és a sérüléseket is. Az amerikai szerencsejáték piacon az NFL-mérkőzésekre számtalan fogadási tippet lehet leadni, de csak a statisztikákhoz igazán jól értő elemzők tudnak igazán nagyot szakítani rajta.

Hogy mi történik, ha minden adatot egy programra bíznak, az már a tavalyi év során is kiderült, akkor a játék tökéletes pontossággal adta meg a 49. Super Bowl végeredményét. A New England Patriots 28-24-es sikerét remekül modellezte a program, a mérkőzés legjobbjának választott Tom Brady irányítónak adott 335 yardból 328 jött össze a valóságban, és a 4 touchdown passz is összejött – írja a Nemzeti Sport. Nem mellesleg a részeredményeket is jól tippelte meg a program, a 14-17-es Seattle Seahawks fordítást és a 14-24-es állást is. Bár nem pont a mérkőzés végére, de a hajrában összejött a Patriots fordítása Edelman pontjaival is.

Az idei évre két ellentétes félidőt jósol a program. Az első negyedben a Carolina Panthers komoly lendületet szerez a sokáig csak önmagát kereső Denver Broncos ellen, Cam Newton irányító hívásai rendre jól sülnek el. A nagyszünetre komoly előnyt épít fel a Panthers, 17-0-ás állással várhatják majd a szimuláció szerint a mérkőzés második felét.

A második játékrész viszont már a Payton Manning vezette Denverről szólhat. A Broncos védelme összeáll és rendre megfékezi Newton átadásait, Manning tempós, rövidpasszos dobásaival pedig folyamatosan a red zone-ba ér a Denver, ráadásul az játékokat folyamatosan pontszerzés követheti a játék szerint. A mérkőzés hajrájára már 17-20-as denveri vezetéssel fordulnak a csapatok, ám Newtonnak még lehet egy utolsó húzása a játék végén: az irányító nem talál passzlehetőséget a célterületen, így maga iramodik meg futással a Broncos falának szélén, ahol egy komoly bevetődéssel maga szerzi meg csapata győztes pontját. A játék szerint a fiatal Newton lesz a döntő MVP-je is 216 yardos irányítói teljesítményével.

A drámai végjáték teljesen valószínű, elvégre minden játékból touchdown születhet, de mindenki csak saját felelősségére fogadjon a döntő végkimenetelére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!