szerző:
hvg.hu

A San Francisco 49'ers Santa Clara-i stadionjától 50 kilométeres távolságban biztonsági okokból betiltották a drónok használatát az amerikaifutball-bajnokság döntője idejére.

A drónok ugyanis "halálos kockázatot" jelenthetnek, ha nem tartják be a minimális biztonsági követelményeket írja az amerikai légügyi igazgatás tájékoztatása alapján a BBC. A rendezők lényegében attól tartanak, hogy a kilátogató szurkolók drónjaikkal megtölthetik a légteret, és egy súlyosabb darab lezuhanása komoly veszélyeket hordoz magában.

"Hozza el a kabalamezét, jöjjön arcfestésben, csatlakozzon a csapatszellemhez, de hagyja otthon a drónját" - szól egy tájékoztató videó.

Az amerikai szabályozás megtilotta, hogy nagy érdeklődést kiváltó sportesemények környékén, illetve védett épületeknél - mint a repülőterek vagy a Fehér Ház - drónokat használjanak az emberek. A légügyi hatóság közeményében hozzátette, hogy a légierő és a légvédelem lelőheti a drónokat, ha azt a közbiztonságra veszélyesnek ítélik meg - ezzel utalnak arra is, hogy akár terrorfenyegetést is jelenthet egy drón.

Emlékezetes, Marcel Hirscher osztrák síelőt decemberben a Madonna di Campiglio-i műlesikló versenyen majdnem tragédia érte. Egy meghibásodott drón éppen mögötte csapódott a pályára, mikor a síelő közel 60 kilométeres sebességgel száguldott a hegyoldalon. A versenysorozat szervezői is ígéretet tettek arra, hogy korlátozni fogják a drónok mozgását a versenyek alatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!