szerző:
hvg.hu

A világelső spanyol válogatottól elszenvedett vereséget követően sorsdöntő találkozó elé nézett a magyar válogatott a hasonló játékerejű Ukrajnával szemben. Egy győzelem a csoportból való továbbjutást jelentette volna, míg a vereség a biztos kiesést a tornáról.

Kiváló teljesítmény volt a magyar válogatott részéről, hogy a hazai szűk háttér ellnére kivívta tavaly év végén a Románia elleni pótselejtezőn a 12 csapatos Európa-bajnokságon való részvételt. A futsalosok a világelső spanyol válogatottal találkoztak kedden, ahol komoly erőfeszítésekre ösztökélték az elenfelet. Dróth Zoltán remek teljesítményének köszönhetően egy tisztességes 5-2 eredménnyel kaptunk ki a klasszisokkal teletűzdelt hispánoktól.

A spanyolok messze az elvárásokon felül teljesített a magyar csapat.
©

A második mérkőzésnek azonban nagyobb tétje volt: a közel hasonló erőket felvonultató ukrán válogatottal találkozott a magyar csapat. Egy esetleges győzelem a továbbjutást jelenthette volna, a vereség a biztos kiesést, a döntetlen esetén az a csapat jutott volna tovább, aki szorosabb eredményt ér el a spanyolok ellen.

Az első játékrész legelején egy labdaszerzést kegyetlenül kihasználtak az ukránok, minden magyarban megfagyhatott a vér vagy bosszankodhatott a figyelmetlenség miatt. Ezt követően is több bizonytalanság becsúszott a magyar védekezésbe, a kaput csak egy ideig tudtuk őrizni újabb bekapott gól nélkül. A félidő derekán egy védelmi hibát ismét kihasználtak az ukránok, 0-2 volt az állás.

Azonban a magyar csapatot inkább felrázták a történtek és egyre jobb labdabirtoklással forgott a csapat az ukrán térfélen. Szerencsére nem sokat kellett várni a szépítésre, a spanyolok ellen klasszis teljesítményt mutató Dróth egy lepattanó labdára csapott le hihetetlen reflexekkel és vágta be a labdát az ukrán kapu jobb felső sarkába. A játékrész hátralévő része küzdelmesen folytatódott, további gól nem született.

A második félidő bár játékban sokkal jobban sikerült, de egy kimaradt magyar helyzetre az ukrán Ovszjannikov kegyetlenül válaszolt, 1-3 volt az állás. Ez nem szegta a magyarok kedvéd, Trencsényi hozta fel ismét egy gólra a csapatot, miután kivágódott Dróth lövése a kapusról. Sajnos az ukránok helyzetkihasználása remekül működött, míg a magyar lehetőségek a kapust vagy a kapufát találták meg, az ellenfél rögtön ismét visszaállította a kétgólos különbséget: 2-4.

Dróthra nem véletlenül figyelt fel a szakma az Eb során, az öt magyar találatból négyet ő jegyzett a két mérkőzésen, ebből az utolsót egy remek félfordulatos lövéssel vágta az ukránok kapujába (3-4). Azonban ezzel mi a poént, a válogatott a puskaporát lőtte el: az ukránok két remek támadás befejezésével elhúztak a mieinktől. Bár a csapat nem adta fel, de az idő szűke sem tette lehetővé, hogy kiharcolja a csapat a döntetlent.

A magyar válogatott így két vereséggel búcsúzott a belgrádi tornától, nem jött össze a bravúr és a 8 közé jutás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!