szerző:
hvg.hu

Nincs jó állapotban Michael Schumacher – legalább is ezt nyilatkozta egykori ferraris főnöke, Luca Di Montezemolo, de konkrétumokat nem mondott. Az egykori Forma-1-es versenyző szóvivője most sem kommentált. Nem először történik ilyen.

A 2013-ban síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról többször jelent már meg valamilyen értesülés esetleg féloldalas nyilatkozat, és nem lehetett biztosan tudni, volt-e valóságtartalmak.

Luca di Montezemolo csütörtökön azt mondta a versenyző állapotával kapcsolatban, hogy „vannak híreim, de sajnos nem jók”. A Ferrari volt elnöke azonban nem részletezte, mit értett ez alatt.

A BBC sportrovata megkereste a nyilatkozat után Sabine Kehmet, Schumacher menedzserét és szóvivőjét, de ő nem akarta kommentálni az elhangzottakat.

Schumacher súlyos fejsérülést szenvedett síelés közben 2013 decemberében Franciaországban. Mesterséges kómába helyezték, majd később megpróbálták visszahozni. Gyakorlatilag csak ennyit erősítettek meg vele kapcsolatban, illetve azt, hogy a franciaországi kórházból hazaszállították svájci otthonába, és ott ápolják már egy ideje.

A német Bunte tavaly év végén azt állította, hogy Schumacher terapeutája segítségével tett pár lépést és felemelte a karját. Sabine Kehm azonban helyreigazítást kért, mert elmondása szerint nem volt igaz, amit a lap írt. A menedzser többször hivatkozott már arra, hogy a család kérésére tiszteleben tartják a Forma-1-es bajnok magánéletét, így állapotáról csak ritkán és indokolt esetben közölnek információkat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!