szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Színvonalasnak nem mondható, de küzdelmes mérkőzésen 24-10-re győzték le a Carolina Pantherst.

Az amerikaifutball-bajnokság, az NFL ötvenedik nagydöntőjét rendezték meg vasárnap (magyar idő szerint hétfő hajnalban) Santa Clarában, ennek megfelelően hatalmas volt a felhajtás már a kezdés előtt is. A meccs előtt például (ahova a legolcsóbb jegy is 2500 dollár volt) felvonultatták az eddigi 49 Super Bowl legértékesebb játékosait, volt megannyi múltidéző videó, közben minden az 50 szám jegyében zajlott. A szám egyébként önmagában is különlegességnek számít: a Super Bowlokat ugyanis hagyományosan római számokkal jelzik, most azonban a tervezőknek egyszerűen nem sikerült olyan design találniuk, amelyben az "L" igazán átütő erejű lehet, miközben a Looser (vesztes) szóra sem emlékeztet.

A Carolina Panthers–Denver Broncos-mérkőzéstől magától mindenki nagy küzdelmet várt, az alapszakasz és a rájátszás két legjobb védelme állt szemben egymással, ehhez jött azonban az előbbi csapat támadójátéka, amely szintén az egyik legsikeresebb volt – vasárnapig. 

Ezen a döntőn azonban csakis a védelmeket lehetett látni: a Cam Newton által irányított Carolina ugyanis lényegében kudarcot vallott, míg a Broncos éppen annyit tett hozzá a játékhoz, illetve annyit rombolt, amennyi egy végül magabiztos, 24-10-es győzelemhez kellett. Ezzel a denveriek harmadszor nyertek Super Bowlt, a várhatóan visszavonuló irányítójuk, Peyton Manning pedig kétszázadik győzelmét aratta NFL-meccsen, és lett bajnok élete eddigi leggyengébb szezonja után.