szerző:
hvg.hu

Kiss László szövetségi kapitány szerint Hosszú Katinka "elkülönült a magyar úszósporttól". A női váltó még nem szerzett olimpiai kvótát a korábbi kvalifikációs versenyeken, erre két esélye lenne a csapatnak: az egyik a soron következő országos bajnokság, valamint a tavaszi Európa-bajnokság. Hosszú Katinka nagyban segíthetné a váltót, ám nem áll szándékában megszakítani amerikai olimpiai felkészülését.

Az országos bajnokságon a női váltó megúszhatná az olimpiai kvótát jelentő szintidőt, ám félő, hogy erre nem lesz képes a csapat Hosszú Katinka távollétében. A többszörös világbajnok Amerikában edzőtáborozik, ezen a szinten nagyon fontos az olimpia évében, hogy tökéletes versenynaptárral készüljön a versenyekre, így nem utazik vissza Magyarországra az országos bajnokság idejére.

©

Hosszú és edzője, Shane Tusup a Magyar Olimpiai Bizottsággal is egyeztetett, hogy csak a későbbi Európa-bajnokságon áll majd a csapat rendelkezésére. A váltónak a világranglista legjobb 16 úszott ideje közé kell kerülnie, különben lemarad a riói olimpiáról. 12 csapat már kvalifikálta magát tavaly, azaz mindössze 4 hely maradt a tornára.

A szövetségi kapitány szerint Katinka elkülönült a magyar úszósporttól.
©

Kiss László szövetségi kapitány szerint sokkal kedvezőbb lenne, ha nem a sűrű Eb-program alatt, hanem a kényelmesebb ob-n úszna a váltó mért időt – írja a Nemzeti Sport. A kérdéses 4x200-as gyorsváltó Londonban döntős volt, a legutóbbi Eb-n pedig harmadik. Kiss arra is kitért, hogy korábban Hosszú és Tusup is azt hangoztatta, hogy a "verseny jelenti a legjobb edzést".

A szövetségi kapitány szerint nem tud szakmai vitát folytatni Hosszúékkal, ugyanis "Katinka elkülönült a magyar úszósporttól", a MOB tagjai közül is csak párnak veszi fel a telefont.

Az NS felveti azt is, hogy a szövetség eddigi szabályai szerint csak az állhatott rajtkőre a korábbi Eb-ken, aki elindult az országos bajnokságon is. Amennyiben Hosszú nem indul a versenyen, az "további kérdéseket vet fel".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!