szerző:
hvg.hu

Az FTC baráti köre értesülése szerint elhunyt a klub egykori válogatott labdarúgója, a 94 éves Rudas Ferenc.

Szerda este életének 95. évében elhunyt az FTC örökös bajnokaként számot tartott labdarúgó legenda, Rudas Ferenc. A klub szurkolói körében ismert volt súlyos betegsége, állapota az elmúlt hónapok során nem javult, mint írják, "fradista szíve megszűnt dobogni". Rudas Ferencet az FTC Baráti Kör a saját halottjának tekinti.

Rudas 1921. július 6-án született Ruck Ferenc néven, édesapja is a Nemzeti FC labdarúgója volt. Első mérkőzését a Kőbánya SE labdarúgójaként játszotta 1935-ben, utána megfordult a Törekvés SE-nél. 1941. november 23-án mutatkozott be a Ferencváros színeiben a Salgótarján elleni 6-0 siker alkalmával. Az FTC-ben 276 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 25 gólt szerzett védőként, a válogatottban 23 mérkőzésen 3 gólig jutott.

Rudas a legidősebb válogatott labdarúgó volt Gyetvai László 2013 augusztusában bekövetkezett halála után.

Az elmúlt éjjel hatalmas veszteség érte a Fradi családot, az FTC Baráti Kört, az egész magyar labdarúgást.Életének 95....

Posted by FTC Baráti Kör on Thursday, February 11, 2016

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!