szerző:
hvg.hu

A spanyol bajnokság hétvégi fordulójában szinte lemásolta Cruyff és Olsen tökéletes trükkös tizenegyesét a Messi–Suarez-páros, ezzel előkészítették a Celta Vigo földbe döngölését.

Remekül jött ki minden lépés a második félidőben a Barcelonának a Celta Vigo elleni vasárnapi spanyol bajnoki mérkőzésen. Bár egy káprázatos Messi-szabadrúgással vezetést szereztek a hazaiak, de büntetőből még vissza tudott jönni a mérkőzésbe a Celta Vigo az első félidőben, innen kellett váltania a hazaiaknak. A második játékrész azonba maga volt az álom a katalánok számára, Suarez egy mesterhármassal átharapta a vendégek torkát, a harmadik gól nem is akármilyenre sikeredett.

Messi készülődött büntetőhöz, és vélhetően nem a magabiztosság hiánya vezette erre, de egyszerűen és kényelmesen kicsit jobbra gurította el a labdát, amire Suarez robbant be, és kegyetlenül bevágta a kapuba az összezavarodott kapus mellett. A gól teljes letargiába taszította a vendégket, akik további két alkalommal szedhették ki a labdát a hálójukból, 6-1 lett a vége.

Az igazán híres "trükkös 11-est" az Olsen–Cruyff-páros hozta össze az Ajax színeiben, ahol még egy extra passz is belefért Olsen részéről, ugyanis az azóta igencsak levitézlett Helmond Sport védői beletörődött sétálgatással szemlélték csak a büntetőt.

Thierry Henry és Robert Pires azonban megmutatta, hogyan lehet elrontani egy ilyen lehetőséget, a két francia kiválóság egyszerűen elbohóckodta az egészet, joggal kiváltva a Machester City játékosainak ellenszenvét. Szerencséjükre nem volt válasza a kékeknek, így 1-0-val zárhatták az angol bajnokit.