szerző:
MTI / hvg.hu

A Midtjylland egygólos hátrányból fordítva, nagy meglepetést okozva legyőzte a vendég Manchester Unitedet a labdarúgó Európa Liga 16 közé jutásért zajló párharcának első, csütörtöki mérkőzésén.

Az angolok tartalékos kerettel utaztak el Dániába, Louis van Gaal vezetőedző 12 játékosra nem számíthatott betegség vagy sérülés miatt, köztük a csapatkapitány Wayne Rooney-ra sem. Ráadásul David de Gea is megsérült a bemelegítésnél, így a manchesteri együttes kapuját Sergio Romero védte.

De Gea sérülése:

Az első félidő tapogatózó játékkal kezdődött, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A félidő derekáig kellett várni az első találatra, amit a vendégek szereztek Depay jóvoltából egy kontratáadásból. A félidő vége előtt sikerült visszajönnie a meccsbe a hazaiaknak, Sisto talált a hálóba egy manchesteri labdavesztést köetően.

A második félidőt jól kezdték a vendégek, több ígéretes lehetőséget puskáztak el a vendégek, de uralták a mérkőzés ezen szakaszát. De csak a hajrára fordulásig, ugyanis a 77. pecben érthetetlenül megrogyott a vendégek védekezése, rendkívül lomhán reagáltak Onuachu helyzeténél, aki könnyedén helyezhetett az alsó sarokba. A dánok ezzel váratlan meglepetést okoztak, bár az utóbbi időben komoly problémák mutatkoztak a Manchester játékában.

Eredmények:
Midtjylland (dán)-Manchester United (angol) 2-1 (1-1)
RSC Anderlecht (belga)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 1-0 (0-0)
Fiorentina (olasz)-Tottenham Hotspur (angol) 1-1 (0-1)
Borussia Dortmund (német)-FC Porto (portugál) 2-0 (1-0)
Villarreal (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 1-0 (0-0)
St. Etienne (francia)-Basel (svájci) 3-2 (2-1)
Sevilla (spanyol)-Molde (norvég) 3-0 (1-0)

Kedden játszották:
Fenerbahce (török)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 2-0 (1-0)