szerző:
MTI

Egy spanyol-német szakember lett a magyar U18-as labdarúgó-válogatott vezetője, Oscar Corrochano az Eintracht Frankfurtnál is a Bayern Münchennél is dolgozott.

A spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochano lett az U18-as magyar labdarúgó-válogatott szakvezetője. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója alapján a 39 éves tréner az Eintracht Frankfurt korosztályos csapatainál kezdte edzői pályafutását, majd 2012-ben, UEFA Pro licences edzői képesítése megszerzése után a másodosztályú Regensburg vezetőedzője lett. Innen a német szövetség alkalmazásába került, az U21-es válogatott másodedzője volt a 2013-as Európa-bajnokság végéig, ezt követően a Frankfurt felnőtt Bundesliga-csapatában dolgozott hasonló pozícióban, Armin Veh vezetőedző segítőjeként. Az Eintracht ebben az időszakban nyolcaddöntőt játszott az Európa Ligában, valamint negyeddöntőig jutott a Német Kupában. Tavaly júliusban a Bayern Münchenhez került játékos-megfigyelőként, innen szerződött most az MLSZ-hez.     

"Az első benyomásaim nagyon pozitívak, remek kollektíva dolgozik Telkiben, örülök, hogy Bernd Storck invitálására tagja lehetek a stábnak" – mondta az MLSZ honlapjának a frissen kinevezett szövetségi edző, aki a napokban kezdte meg munkáját Telkiben. Jövő hét elején edzőtáborozást tart az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatottnak, amely nyártól U19-es válogatottként készül az őszi Eb-selejtező tornára. 

Bernd Storck szövetségi kapitány, egyben az MLSZ sportigazgatója kiemelte, hogy egy széles látókörű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, az utánpótlásfutballban jártas szövetségi edző érkezett az MLSZ-hez, akinek elsődleges feladata a jelenlegi U18-as válogatott felkészítése az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre, de emellett részt vesz a többi korosztályos csapat munkájában is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!