szerző:
MTI / hvg.hu

Nem túl megnyugtató hír a szurkolók számára, de a biztonságuk érdekében az UEFA akár át is helyezheti egy mérkőzés helyszínét, amennyiben az eredetileg kijelölt stadionnál terrorfenyegetettségről kapnak jelentést.

A Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) versenyigazgatója, Martin Kallen a Sport Bild című lapnak nyilatkozva azt mondta, akkor játszhatnak üres lelátók előtt egyes mérkőzéseket, ha azt át kell vinni egy másik stadionba. Kellen szerint a nézők egy nap alatt nem tudnak átérni egy másik városba és ott szállást is szerezni maguknak.

A párizsi Stade de France kiürítése a novemberi terrortámadás éjszakáján.
©

Az UEFA hangsúlyozza, hogy ez csak egy a lehetséges forgatókönyvek közül, azaz nem biztos, hogy ez fog történni, ha vészhelyzet adódik.

A franciaországi Eb-re június 10. és július 10. között kerül sor. A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét a tornán, amelyen sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!