szerző:
MTI

Van az ígéretben ugyan néhány "ha", de a kenyaiból britté vált Tour-győztes bejelentette: kész segíteni Geraint Thomast az olimpián.

A kétszeres Tour de France-győztes Chris Froome a riói olimpián kész támogatni brit csapattársát, Geraint Thomast, ha neki nem lesznek győzelmi esélyei az országúti kerékpáros mezőnyversenyben. Froome négy éve Londonban szülőhazájának, Kenyának a színeiben szerzett bronzérmet, idén viszont már a brit csapat tagjaként szerepel majd a nyári játékokon, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a mezőnyversenyben és az egyéni időfutamban is nyerjen. Ugyanakkor a 30 éves kerekes Rio előtt még mindenképpen szeretné megvédeni címét a francia körversenyen, ami befolyással lehet az olimpiai szereplésére.

"Ha Geraint szárnyalni fog, nekem pedig problémáim lesznek a verseny közben, akkor mindenképpen az ő támogatására koncentrálok majd – jelentette ki Froome Mallorcán, ahol (többek között Thomas társaságában) a Team Sky csapattal edzőtáborozik jelenleg. – Örömmel segítek, ha azáltal olimpiai bajnokunk lesz."

©

A kiváló versenyző arról is beszélt, hogy Rióban folyamatosan egyeztetni fognak majd Thomasszal a verseny alatt, tájékoztatják egymást arról, ki hogyan érzi magát, mennyire fáradt vagy friss. Jelenleg egyértelműen Chris Froome a Team Sky csapat első számú embere, ám azt ő is elismerte, hogy Thomasban benne van a lehetőség arra, hogy kiérdemelje a "védett" státuszt, s állítása szerint ő örülne annak, ha a Tour de France-ra mindketten ilyen szerepben mehetnének. Az ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a Team Sky csapat mindkét versenyzőjét kiemeli-e majd a Touron, különösen azok után, hogy Froome Thomas melletti másik komoly segítője, Richie Porte a szezon végén eligazolt az istállótól. Dave Brailsford csapatfőnök mindenesetre elképzelhetőnek tartja Thomas "előléptetését", s emlékeztetett rá, hogy éppen azért igazolták Michal Kwiatkowskit és Mikel Landát, hogy legjobbjaik kellő támogatást kapjanak majd a nagy körversenyeken.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!