szerző:
hvg.hu

Maria Sarapova orosz teniszező maga jelentette be, hogy az Australian Openen doppinggal bukott le. Mint mondta, vállalja a teljes felelősséget a doppingolásért. A Meldonium nevű szer, amelyet 10 éve szedett, január 1-jén került fel a tiltólistára - állítja.

Sajtótájákoztatón jelentette be Maria Sarapova orosz teniszsztár, hogy az Ausztrál Openen elbukott a doppingteszten. Mint a Los Angeles-i sajtóeseményen elmondta, nem akar visszavonulni, reméli, hogy ismét játszhat, miután átvészelte az eltiltást, amit nyilván kapni fog.

A 28 éves, ötszörös Grand Slam-győztes teniszező közölte: vállalja a teljes felelősséget az esetért, és tudja, hogy kemény kérdéseket fog kapni.

Az Independent tudósítása szerint a teniszező láthatóan ideges és zaklatott volt, de nyilatkozata végén még viccelődött is azzal, hogy biztosan mindenki azt hitte, visszavonulását fogja bejelenteni.

A teniszklasszis elmondta, hogy 10 éve szedett egy szert, ami január 1-jén került fel a tiltólistára, és mivel ő erről nem tudott, tovább szedte. Elismeri, és el is fogadja a tényt, hogy tiltott szer használatával bukott le - tette hozzá. Mint mondta, december 22-én levélben értesítette őt a nemzetközi doppingellenes szövetség, a WADA, de ő nem nézte át a listát.

A tiltott anyag neve Meldonium, egy, a véráramlást serkentő vegyület.

2006-ban, amikor felírták neki a szert, megrendült az egészsége, magnéziumhiánya volt, és a cukorbetegség korai jeleit mutatta - magyarázta, miért volt szüksége a gyógyszerre.

Az alábbi videón 43:15-nél kezdődik Sarapova bejelentése:

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!