szerző:
MTI / hvg.hu

Harmadszor rendezik meg szombaton az Országfutást. Nevezési díj nincs, sőt, kijelölt útvonal sem, csak annyi a megkötés, hogy legalább öt kilométert kell szaladni és regisztrálni a rendezvény honlapján.

A kezdeményezés védnöke Monspart Sarolta világbajnok tájfutó. Az Országfutáshoz olimpiai bajnokok is csatlakoztak már az első alkalommal, köztük Kovács Katalin kajakos, Kovács Kokó István ökölvívó és Csipes Ferenc kajakos.

Az I. Országfutáson tavaly márciusban 3845 résztvevő összesen 46 733 km-t teljesített. A II. Országfutáson tavaly októberben már 5303 résztvevő futott, túrázott vagy gyalogolt összesen 52 304 km-t.

A rendezvény honlapján ingyen lehet regisztrálni. Ezután bárhol lefuthat vagy legyalogolhat legalább öt kilométert, így nem kell elutaznia a versenyre, nevezési díjat fizetnie, ugyanakkor "része lesz egy olyan közösségnek, ahol mindenki a maga módján és képességei szerint tesz valamit a saját egészségéért".

A cél az, hogy a résztvevők lefutott vagy legyalogolt kilométerei összességében minél többször kiadják a magyar határ hosszának megfelelő 2246 kilométert.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!