szerző:
hvg.hu

A hétszeres világbajnok menedzsere egy sajtótájékoztatón elmondta, azért nem adnak ki információt Schumacher állapotáról, hogy megvédhessék a média figyelme elől. Arról is beszélt, újságírók hogyan próbáltak információkat szerezni a balesetet szenvedett pilótáról.

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm sajtótájékoztatót tartott a napokban, amelyen arról beszélt, hogy miért nem adnak információkat a 2013 végén síbalesetet szenvedő, korábbi Forma-1-es pilóta állapotáról.

„A média sosem szólt Michael és Corinna magánéletéről. Amikor Michael Svájcban volt, egyértelműen magánemberként utazott. Egy hosszú beszélgetés után azt mondta: Jövőre már nem kell hívnod, el fogok tűnni. Azt hiszem, ez volt a titkos álma, hogy ezt egyszer megtehesse. Most ezért akarom megvédeni a méltóságát, nem hagyom, hogy kívülről megzavarják" - mondta Kehm a Starnberg-tónál összehívott sajtótájékoztatón.

Kehm azt is elmondta, hgy a baleset idején ő is szabadságon volt, ezért először is nem tudta, miről érdeklődnek nála az újságírók. Mindenkit megpróbáltak távol tartani a kórháztól, még biztonsági őröket is fogadtak. Mindenki friss információkat akart, más páciensek hozzátartozóit fizették le újságírók, hogy tudjanak meg valamit Schumacherről, mesélte a pilóta menedzsere. A betegek az orvosokat is zaklatták, hogy hadd készítsenek fotókat a pilótáról.


„Az első napokban túl sokat mondtam. Próbáltam segíteni az újságíróknak, például mondtam, hogy nem lesz még egy sajtótájékoztató ugyanazon a napon. De valamiért mégis káosz lett, azt gondolták, hogy mégis csak lesz sajtótájékoztató. Ma már másképp csinálnám, két közlemény között csak hallgatnék." Kehm kijelentette, ha az újságírók átlépnek egy határvonalat, akkor perelni is fognak.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!