szerző:
hvg.hu

A tenisz világában kirobbant bundabotrány kapcsán egyre kiterjedtebb nyomozás zajlik, az ügyben résztvevő olasz ügyész szerint több mint két tucat, a tenisz élvonalába tartozó játékos lehetséges kapcsolatát kell átvizsgálni.

Roberto di Martino olasz ügyész szerint több élvonalba tartozó játékos neve is felmerült az eddigi bizonyítékok között, miszerint kapcsolatban álltak a bundákat szervező személyekkel, közülük két játékosról sejtelmesen úgy fogalmazott, hogy jelenleg a legjobb 20 játékos közé tartozik a világranglista alapján - írja a BBC.

Eddig csak két olasszal, Potito Staraceval és Daniele Braccialival szemben indult tényleges eljárás. Zajlik a bizonyítékok gyűjtése, Roberto di Martino szerint ezek alapján már most vizsgálódnia kellene a teniszszövetségnek. Az ügyész interneten váltott üzeneteket és telefonhívásokat is megszerzett már bizonyítékként, egyikben Bracciali például épp arról egyezkedik, hogy kettőt vagy csak egy szettet veszítsen el, amiért 50 ezer eurót ígértek. Számos, hasonló értékű fogadási csalásba vonták be az olasz sportolókat.

Kiemelte, hogy eddig több mint két tucat nem olasz állampolgárságú teniszezőről tud, akik kapcsolatban állhattak a csalókkal, őket az olasz hatóságok nem vonhatják eljárás alá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!