szerző:
MTI

Hét perc 49 másodperc alatt gyűrte le az Eiffel-torony 1665 lépcsőfokát és ezzel új rekordot állított fel Piotr Lobodzinski lengyel futó. Mindössze hat másodperccel volt lassúbb a férfiak mezőnyében másodikként befutó német származású profi lépcsőfutó, Christian Riedl.

A férfiak mezőnyében dobogós lett még az ausztrál Marc Bourne, akinek 8 percre és 11 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a torony harmadik emeletére.

A negyedikként bolgár, ötödikként szlovák versenyző végzett a Verticale de la Tour Eiffel nevű nyílt versenyen, amelyet második alkalommal rendeztek meg csütörtökön.

A 18 versenyzőből álló női mezőny győztese az ausztrál Suzy Walsham volt 9 perccel és 48 másodperccel. A 297 méteres magasság legyűréséhez valamivel több mint 10 percre volt szüksége a második helyen végző lengyel és a harmadik helyezett amerikai versenyzőnek.

Az abszolút győztes eredménye azt jelenti, hogy 5,35 kilométer per órás sebességgel futott fölfelé a lépcsőn az Eiffel-toronyban.

A pénzjutalom nélküli "függőleges" futóversenyen idén nagyjából 100 résztvevő indult. A balesetek elkerülésére a résztvevőket 1-1 perc különbséggel indították.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!