szerző:
MTI

A beteg Lovrencsics Gergő helyett Bese Barnabás került be a horvátok elleni, szombati barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott 24 fős keretébe.

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint Lovrencsics Gergő betegség miatt nem állhatott a lengyel bajnok Lech Poznan rendelkezésére a hétvégén, és a horvátok elleni meccset megelőző - ma kezdődő - edzőtáborozáson sem vesz részt. Bernd Storck szövetségi kapitány úgy döntött, hogy helyette az Eb-selejtezők előtt álló U21-es válogatottba jelölt Bese Barnabást hívja be az A-keretbe. Bese így délután még pályára lép az MTK Budapest - DVSC-TEVA bajnoki mérkőzésen, majd rögtön ezután Telki felé veszi az irányt, és csatlakozik a nemzeti csapathoz.

Lovrencsics Gergely
©
Bese a februári összetartáson már dolgozott az A-válogatottal, továbbá decemberben tagja volt a Telkiben edzőtáborozó távlati csapatnak is.

A horvátok elleni barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a ferencvárosi Groupama Arénában.
A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepel ismét Európa-bajnokságon, ahol sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!