szerző:
MTI / hvg.hu

Csányi Sándor szerint az állandóság indokolta a szerződéshosszabbítást. Az elnök kétli, hogy bárki átgyalogolna a csapaton a nyári Eb-n.

"Az elmúlt időben többször felvetődött, hogy helyes volt-e három szövetségi kapitánnyal végigcsinálni a selejtezőt. Ezért a stabilitás és az állandóság végett, az MLSZ úgy döntött, hogy Storck szerződését az Eb előtt 2018. június 30-ig meghosszabbítottuk” – mondta Csányi Sándor  az MLSZ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón.

A szövetség bizalma érthető a német szakember felé, hiszen a magyar válogatott hosszú, harminc éves szünet után vehet részt komoly világversenyen köszönhetően a sikerrel megvívott selejtező mérkőzéseknek. Sőt, a magyar válogatott a világranglistán is a rekordot jelentő 19. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján. A rangsor 1993-as bevezetése óta ez a legjobb magyar helyezés.

©

A szövetség Andreas Möllerrel szintén 2018-ig hosszabbított. "A vb-selejtező szeptemberben elkezdődik, ezért is döntöttük úgy, hogy maradjon Storck úr, hisz ha más kapitányt neveznének ki, akkor nem lenne ideje az ismerkedésre" – tette hozzá Csányi. Storck a sportigazgatói és szövetségi kapitányi feladatait is ellátja a jövőben is.

A szerződés anyagi részleteit Csányi Sándor nem árulta el, ugyanakkor jelezte, hogy olyan korrekt megállapodást kötöttek, amellyel mindkét fél elégedett, egyben mértéktartónak nevezte a kontraktust, amely szerinte jól szolgálja a magyar futball stratégiai érdekeit.

©

A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban az MLSZ elnöke azt mondta, az alapján, amit Bernd Storck irányításával látott a nemzeti csapattól, kizártnak tartja, hogy a válogatotton bármelyik ellenfele is "átgyalogoljon" a csoportmérkőzések során. Az ezt követő világbajnoki selejtezőkről hasonlóképpen vélekedett Csányi Sándor. Kiemelte, tisztában van azzal, hogy erős ellenfelekkel találkozik majd a csapat - a magyarok a portugálokkal, a svájciakkal, a feröeriekkel, a lettekkel és az andorraiakkal szerepelnek azonos csoportban -, de ezzel együtt nem érzi esélytelennek a kijutást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!