szerző:
MTI / hvg.hu

Vasárnap még a női teniszt illette keresetlen jelzőkkel, hétfőn pedig már elnézését kért és lemondott posztjáról.

A nőket becsmérlő nyilatkozata után néhány nappal lemondott Raymond Moore, a vasárnap véget ért Indian Wells-i tenisztorna igazgatója. A dél-afrikai funkcionárius pénteken újságírók előtt kijelentette, ha ő női versenyző lenne, akkor minden este térden állva mondana hálát Istennek azért, hogy Roger Federer és Rafael Nadal megszületett. A női tenisz ugyanis szerinte csak a férfiak "farvizén" létezik, és nem hoz önálló döntéseket. Az Indian Wells-i döntőben alulmaradt, világelső Serena Williams válaszul közölte, senki előtt nem kell letérdelniük, és sokan őmiatta és nővére, Venus miatt néznek teniszt. A férfiaknál ötödik bajnoki címét begyűjtő, ugyancsak világelső Novak Djokovic úgy vélekedett, Moore politikailag nem volt korrekt, és sportszerűbb hozzáállásra szólította fel. A 69 éves igazgató az eset után elnézést kért "téves és ízléstelen" nyilatkozata miatt, hétfőn pedig bejelentette lemondását. A verseny tulajdonosa, a milliárdos Larry Ellison azt mondta, teljes mértékben megérti Moore döntését.

Indian Wellsben Novak Djokovics is kiélezte a teniszben a nemek csatáját, szerinte több pénzt kellene kapniuk a férfi versenyzőknek, de elítélte Moore szavait.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!