szerző:
MTI

Adam Johnson angol válogatott labdarúgót március elején vették őrizetbe. A bíró a csütörtöki ítélethirdetés indoklásában azt mondta, hogy "pszichológiai sérülést szenvedett" az a 15 éves lány, akivel szexuális viszonyt folytatott a 28 éves sportoló.

Az egyik februári bírósági tárgyaláson Johnson két vádpontban bűnösnek vallotta magát, elismerte például azt, hogy egy 16 éven aluli lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. További kettőt viszont tagadott, ezek közül az esküdtszék az egyikben felmentette Johnsont, a másikban viszont 10-2-es szavazati aránnyal bűnösnek mondta ki, így szinte elkerülhetetlenné vált a szabadságvesztés kiszabása, amelynek időtartama tíz év is lehetett volna.

A tizenkétszeres válogatott futballistát február közepén menesztette legutóbbi klubja, a Sunderland. Johnson a Middlesbrough csapatánál kezdte pályafutását, később a Manchester Cityt erősítette. A Sunderland 2012-ben 10 millió fontot fizetett érte, és négyéves szerződést kötött vele.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!