szerző:
MTI

Emlékhelyet nyitott stadionja, a Camp Nou főlelátóján az FC Barcelona, hogy a szurkolók is elbúcsúzzanak a futballklub egykori legendás játékosától és trénerétől, a csütörtökön 68 évesen elhunyt Johan Cruyfftól.

A holland sportember egy barcelonai klinikán, családtagjai körében hunyt el csütörtökön, tüdőrákos volt.

A tisztelők jövő péntekig róhatják le kegyeletüket a katalán sztárcsapat arénájában.

Egy rajongó 14-es számú holland mezben áll Johan Cruyff fotója előtt Barcelonában
©
A spanyol FC Barcelona spanyol labdarúgóklub igazgatótanácsának tagjai a megemlékezésen
©
©

"Szomorú napok ezek a Barcelona-szurkolóknak" – mondta az emlékhely megnyitásakor Josep Maria Bartomeu, az egyesület elnöke.

Johan Cruyff amszterdami otthona előtt is jártak a gyászolók
©


A Real Madrid elleni jövő szombati csúcsrangadón, az El Clásicón különleges nézőtéri koreográfiával emlékeznek majd Cruyffra, aki játékosként 1973 és 1978 között, edzőként pedig 1988 és 1996 között volt a katalán klub tagja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!