szerző:
hvg.hu

„Úgy érzem, vannak köztük olyanok, akik kevesebb erkölccsel rendelkeznek, mint én” – így fogalmazott a TV2 reggeli műsorában Dombvári Bence kajakozó azzal a gyanújával kapcsolatban, hogy szerinte valaki a kulacsába esetleg az ételébe tehetett tiltott szert, és ezért bukott meg a doppingvizsgálaton. A sportoló feljelentést tett.

Ebben a sportágban már nem elég a vízen nyerni, a parton is megfelelő viselkedést kell produkálni – mondta a szerdai Mokkában a sportoló, aki emlékeztetett, hogy a tavalyi kokainbotrány után mindent megtett a visszatérésért. Most azonban nem tudja, hogyan tovább.

Ő is kíváncsi arra, hogyan került a szervezetébe anabolikus szteroid, Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint is abszurd helyzetbe került – jegyezte meg.

A műsorban elhangzott, hogy anabolikus szteroidokat régen többek között súlyemelők használtak, de a versenyportokból azért is szorult ki, mert könnyen és sokáig kimutathatók a szervezetből.

Dombvári Bencét az elmúlt időszakban sorozatosan ellenőrizték, tavaly május óta összesen 45 alkalommal, és elmondása szerint mindig nagyon odafigyelt arra, mit vesz be. Példaként említette, hogy a sportolók felelőssége az is, hogy figyeljenek a kulacsukra, ne hagyják szabadon a poharukat. Erre ő maga is figyelmeztette sporttársait – tette hozzá.

A 23 éves kajakozó „úgy érzi, vannak köztük olyanok, akik kevesebb erkölccsel rendelkeznek, mint ő” – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy gyanúja szerint beletették a kulacsába vagy esetleg az ételébe a tiltott készítményt. Vádaskodni nem szeretne, „de tudjuk, hogy ebben a sportágban létezik ilyen” – mondta.

A műsorban saját magát egyébként úgy jellemezte Dombvári Bence: be kell vallania, hogy sosem volt „az a jófiú”, a sportágbéli története nem arról szól, hogy minden évben kifogástalanul viselkedett. A tavalyi kokainbotránya után azonban „agyilag el kellett jutnia arra a szintre”, muszáj volt fejlődnie a jellemének, hogy eljusson idáig. De ez úgy tűnik, mégis kevés volt – fogalmazott.

A szerdai Mokkában idézték Horváth Gábort, a Dombvárit is foglalkoztató Budapesti Honvéd SE szakosztály-igazgatóját, aki szerint versenyzőjük ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyben.

Az MKKSZ kedden azonnali hatállyal felfüggesztette a riói indulási jogot kiharcoló sportoló versenyzési engedélyét, a hivatalos doppingeljárást pedig a Magyar Antidopping Csoport (MACS) indítja meg rövidesen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!