szerző:
hvg.hu

A magyar válogatott kiváló Eb-szereplése után sem szállták meg a szurkolók az NB1-es mérkőzéseket, de a szövetség már tervezi, hogy lehetne megnövelni a nézőszámokat.

Az Európa-bajnokság alatt szinte minden magyar focirajongóvá vált, a lendület azonban mégsem tartott ki a magyar bajnokság kezdetéig, az NB1 első fordulójának hat mérkőzésére az átlagos nézőszám mindössze 2708 lett – még a Fradi–Haladásra is csak 5642-en látogattak ki.

A Magyar Labdarúgó-szövetség most előállt a nagy tervvel: elindítják az MLSZ Szurkolói Klub programját, amely különféle akciókkal, kedvezményekkel járna a klubtagok számára – igaz, a Magyar Nemzet által megszerzett dokumentum még elég zavaros, elnagyolt terveket tartalmaz.

A klubba olyanok jelentkezhetnének, akik klubkártyával vagy MLSZ-kártyával már rendelkeznek. Az MLSZ egyelőre arra kéri a csapatokat, csatlakozzanak a programhoz és adjanak ötleteket, mivel lehetne elérni, hogy a következő szezonra (amikor már több, most épülő stadion elkészül) több néző látogasson ki az NB1-es meccsekre.

Tényleg elindul felfelé a magyar foci?

A magyar válogatott várakozáson felüli Eb-szereplése után mindenki arra kíváncsi, mennyire lesz tartós ez a siker. A további jó eredmények kulcsa az utánpótlásképzés és a gyerekekkel foglalkozó edzők, de a rövidlátó klubok és a pályahiány nehezíti a dolgukat. Most már az is számít, hogy az edző milyen ember.