szerző:
hvg.hu/MTI

Messze még az ideális állapot, most érték el a nyocvankét százalékos jegyeladási arányt.

A pénteki nyitóünnepséget leszámítva sehol sem volt teltház, illetve teltházhoz közeli állapot a riói olimpián. A londoni jegyeladásokhoz képest is rosszak a mutatók, hiába kérnek feleannyit a jegyekért. 2012-ben a kibocsátott 8,5 millió jegyből 8,2 millió talált gazdára, idén a jegyek ára 10 és 1150 dollár között mozog, és közel felük kevesebb, mint 17 dollárba kerül.

©

Majdnem a kínos kategóriába tartozik, hogy a még a brazil férfi labdarúgó-válogatott első mérkőzésén is sok üres hely maradt a lelátón. Emellett a női rögbitorna is csak félház előtt zajlik a 15 000 fős Deodoro Stadionban, ami így nem mutat túl lelkesítő látványt.

A könnyen megközelíthető női kerékpárosok országúti küzdelmének során is alig pár ezren követték a helyszínen a befutót.

A jegyek 82 százalékát értékesítettük, 5 millió darabot. Még mindig van 1,1 millió, amely eladásra vár"

– mondta Mario Andrada, az olimpia játékok szóvivője. "Törvényi előírás, hogy bizonyos mennyiségű jegyet visszatartsunk az utolsó pillanatban érkezőknek. Az összes versenyszám jegyeinek körülbelül 6 százalékát magunknál kell tartanunk, ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy annyi teltházas eseményünk legyen, amennyit szeretnénk" – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!