szerző:
MTI

A címvédő skót Gary Anderson és a világelső holland Michael van Gerwen jutott be a Londonban zajló darts-világbajnokság döntőjébe.

A 27 éves Van Gerwen a vasárnapi elődöntőben 6-2-re verte honfitársát, Raymond van Barneveldet rendkívül magas színvonalú mérkőzésen. A 2016-ban 25 tornát megnyerő Van Gerwen 15 éves vb-rekordot döntött meg azzal, hogy átlagosan 114,5 pontot dobott a meccs során, és egy alkalommal csak egy dobásra volt a ritka bravúrnak számító kilencnyilas befejezéstől, ám elrontotta az utolsó dupla 12-est.

A 46 esztendős Anderson 6-3-ra győzte le honfitársát, Peter Wrightot úgy, hogy 15-ször dobott három nyílból elérhető maximumot, azaz 180 pontot. A skót versenyző egymás után harmadik vb-győzelmét arathatja a magyar idő szerint 21 órakor kezdődő döntőben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!