szerző:
hvg.hu

Az első negyedben még döcögött a Green Bay Packers játéka a New York Giants elleni mérkőzésen, aztán jött egy hatalmas passz.

A második negyed vége előtt elképesztő, és egyben rendkívül demoralizáló touchdownt szerzett a Green Bay Packers a New York Giants ellen a profi amerikaifutball-liga rájátszásában. A New York-iak addigra két mezőnygóllal 6 pontig jutottak, a hazaiaknak pedig nemrég sikerült összehozniuk az első td-jüket.

A félidő utolsó támadását is ők vezethették, s az utolsó play-nél elsült az irányító, Aaron Rodgers keze: egyetlen másodperccel a játékrész vége előtt, félpályáról indította útnak a labdát – amolyan minden mindegy alapon, úgynevezett Hail Mary-dobást eresztett el – amely az ellenfél célterületére befutó, és az ezen kívül még két másik td-t szerző Randall Cobb kezébe pottyant (a videón 1:45-nél).

Ezt Rodgers és az elkapói nagyon tudják, a közelmúltban is több hasonló megoldásuk volt már.

A harmadik negyed végén a Giants Eli Manning vezetésével még visszakapaszkodott egy touchdownnal 14-13-ra, de nem tudta tartani a lépést a Green Bay-jel, amely végül simán, 38-13-ra nyert.

A rájátszás első fordulójában, az úgynevezett wild card-körben három további mérkőzést játszottak még. Szombaton a Houston Texans 27-14-gyel ejtette ki a harmadik számú, a ligában korábban még soha pályára nem lépett irányítóval felálló Oakland Raiderst, míg a Seattle Seahawks 26-6-ra kiütötte a Detroit Lionst. Vasárnap a Green Bay és a New York mellett a Miami Dolphins és a Pittsburgh Steelers is megmérkőzött, s utóbbi simán nyert 30-12-re.

Az e hétvégi főcsoport-elődöntőkben az AFC-ben a New England Patriots a Houston Texansszal, a Kansas City Chiefs pedig a Steelersszel, míg az NFC-ben a Dallas Cowboys a Packersszel, az Atlanta Falcons pedig a Seattle Seahawksszal csap majd össze.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!