szerző:
hvg.hu

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint nem a nagy csapatoknak kedvez a FIFA döntése.

A Hertha BSC magyar edzője a DPA hírügynökségnek véleményezte a FIFA döntését, miszerint 2026-tól 48 csapatos lesz a világbajnokság.

Dárdai szerint a megemelt létszám

jó az olyan kis országoknak, mint Magyarország. A nagy nemzetek számára viszont bosszantó lesz. A sztárok már így is kimerültek, de a jövőben még több meccs vár rájuk.

A 48 csapatos szisztémában a válogatottakat 16, háromcsapatos csoportba osztják be. Mind a 16-ból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ez azt jelenti, hogy a mostani 64 helyett 80 meccset láthatunk, de a döntő résztvevőinek így is csak hét meccset kell játszaniuk.

Vagyis ebben nincs igaza Dárdainak, de mivel a jövőben is 32 nap alatt zavarják le a tornát, így biztosan megterhelőbb lesz a játékosoknak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!